
Kılları kısadır, ancak Scottish Fold longhair isimli uzun kıllı bir türü de vardır.
Kılları çok çeşitli renklerde olabilir. Bu ırkta sıkça görülen kıl renkleri arasında tekir, tekir-beyaz, krem, duman, portakal sayılabilir.
Göz renkleri kıl renklerine bağlı olarak değişiklik gösterir, genellikle bakır ve altın renkli gözlere sahip olsalar da mavi veya yeşil gibi farklı göz renkleri de görülebilir.
Scottish Fold kedilerin gözleri orta büyüklükte, kafaları yuvarlak biçimlidir.
Ağırlıkları ortalama 3–5 kg arasındadır
Ortalama yaşam süreleri 11 ile 14 yıl arasındadır
Scottish Foldlar
Genetik olarak birçok problemi olan scottish foldlar günümüzde yaygınca beslenmekte.
Bu güzel dostlarımızın Osteokondrodisplazi, Hastalığı, kalp rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları genetik olarak bulunmaktadır.
Tabi ki her scottish fold kedi hasta demek anlamına gelmiyor.
Genel olarak hastalıklara yatkın bir yapıya sahiptirler.
PEKİ NE YAPMALIYIZ ? NASIL BİR BAKIM İZLEMELİYİZ ?
Öncelikle yeni bir kedi sahiplenecekseniz ve kesin scottish fold ırkı bir kedi olacaksa anne ve babasını biliyor olmanız gerekli. Bu kedilerin veteriner kontrollerinin yapılıp yapılmadığını bu genetik hastalıkların olup olmadığını bilmeniz önemli.
Peki şuanda baktığımız can dostlarımız onları düzenli olarak veteriner hekim kontrolüne götürmemiz gerekiyor. Kalp kontrolü bunların başında geliyor.(kedilerde kalp hastalıkları ilgili bilgiye https://www.orangehealthtr.com/post/kedilerde-kalp-hastalıkları-görkem-toksoy-msc ulaşabilirsiniz) Osteokondrodisplazi ise basit bir muayene ve röntgen ile anlaşılabilir. Oseteokondrodisplazi olan kedilerde yaşam standartlarını iyileştirmek adına düzenli olarak kullanmamız gereken gıda takviyeleri ve ağrı kesiciler var. bu takviyelerle birlikteeklem ağrıları minimuma indirile bilir ve hayat kaliteleri artırılabilir. Tabi ki bunun için kedinize özel planlama ve takviye seçimide çok önemli.
Kommentare