KEDİLERDE AŞI TAKVİMİ! NASIL OLMALI? Yavru ve Yetişkin Kedilerde Aşı Takvimi Nasıl Olmalı? Aşılar Gereklimi? Lösemi Aşısı Yaptırmalı mıyız?
- Orange Health
- 10 May 2024
- 1 dakikada okunur

İç ve Dış Parazit Uygulaması
Karma Aşı(Rinotracheitis, Calicivirüs, Panleukopenia)
Lösemi Aşısı
Kuduz Aşısı
İç Dış Parazit uygulaması 2 aylıkken başlayıp evcil dostlarımızın hayatı boyunca 1-2-3 (ilaçların koruyuculuk süreleri ne göre ortalama iki ayda bir) ayda bir tekrarı yapılan ilaç uygulamasıdır. Evden çıkmayan hayvanlarda gereklimi diyecek olursanız evet gereklidir çünkü parazitler ve yumurtaları sinekler, kuşlar , bizler gibi birçok ara konağı kullanarak evcil dostlarımıza kolayca ulaşırlar. Bundan dolayı evcil hayvanlarımızın ve bizler için düzenli iç diş parazit uygulaması çok önemlidir.
Aşılara başlamadan önce veteriner hekiminizin muayenesi ve kan testlerine bakılması oldukça önemlidir.
Karma Aşı (Rinotracheitis, Calicivirüs, Panleukopenia) parvo virüs, herpes virüs ve calicivirüse karşı koruyan aşıdır. Kedilerimiz için oldukaça önemli bir aşıdır. Mutlaka yaptırmanız gerekmektedir. Yavrularda aşı takvimine uymak çok önemlidir. Bu hastalıklar kediler için oldukça ölümcüldür.
Lösemi Aşısı
FeLV(Kedi lösemi virüsü) kedilerde lösemi, bağışıklık sistemi zayıflığı gibi ölümcül sonuçlara yol açan viral hastalığa karşı koruma sağlar.
Peki yıllardır bu aşı yapılmalı mı yapılmamalı mı bir çok fikir ve görüş ayrılığı var. Bu sebepten sizler için birçok veteriner hekimden bunun cevabını sorduk araştırma yaptık ve detaylandırdık videolu içerik hazırladık bu video da sorularınızın cevabına ulaşacaksınız.
(link: )
Kuduz Aşısı
Üç aylıktan itibaren uygulanır. Yılda bir tekrarı yapılır. Evcil dostlarımız ve biler için önemli ve gerekli bir aşıdır.
Peki birde mantar, tetanoz gibi aşılar veteriner hekiminiz öngördüğü zamanlarda takvime eklenecek aşılardır.
コメント